Rioolinspectie Arnhem

Het begint met een irritante verstopping in je toilet, douche of gootsteen. Je hebt al van alles geprobeerd, zoals een plopper of soda met heet water. Je bent zelfs speciaal naar de bouwmarkt gereden voor een ontstoppingsveer of hogedrukreiniger. Na een dag of twee ben je het helemaal zat: de verstopping is té hardnekkig. Misschien is er ook sprake van lekkage. Er zit dan nog maar één ding op: je belt de rioolspecialist in Arnhem voor een rioolinspectie.

Riool inspectie Arnhem: hoe werkt het precies?

De rioolexpert moet weten wat de verstopping of de lekkage in je riolering veroorzaakt. Hij kijkt eerst of iets klem zit in de leidingen. Zit de blokkade dieper, dan moet de rioolexpert een uitgebreide inspectie uitvoeren. Dit kan op drie manieren:


1. Visuele inspectie van het riool
De rioolspecialist neemt persoonlijk een kijkje in het riool. Hij kan de kruipruimte afdalen om de leidingen te inspecteren, maar het is ook mogelijk dat hij dieper ondergronds onderzoek moet doen. Hak- en breekwerk is dan niet uitgesloten om bij de rioolbuizen te komen. Als het even kan, gebruikt de rioolspecialist daarom liever een camera of een rookgenerator.
2. Camera inspectie van het riool
De rioolexpert laat een waterdichte camera in je toilet zakken. Hiermee kan hij je riolering onderzoeken zonder dat er iets opengebroken hoeft te worden. De rioolspecialist let op ernstige verstoppingen door bijvoorbeeld leidingbreuken, vetklompen of wortelgroei. Hij komt ook meteen meer te weten over de staat van je riolering.
3. Inspectie met rook
Als de rioolspecialist breuken in de leidingen vermoedt, kan hij een rookgenerator inzetten. Deze wordt aangesloten op een afvoer. Vervolgens blaast de generator een witte rook in de leidingen. Als er een breuk in een leiding zit, dan zal de rook uit de breuk komen. Zo kan de rioolspecialist een kapotte leiding eenvoudig traceren.

Kosten rioolinspectie Arnhem

Wat moet een inspectie van een riolering in Arnhem wel niet kosten? Helaas kunnen wij geen vaste prijzen op onze website vermelden, omdat er voor iedere situatie een andere vorm van inspectie kan worden gekozen. Het gebruik van gereedschappen en het aantal werkuren spelen uiteraard ook een rol bij het bepalen van de kosten. Maak je niet ongerust. Onze rioolspecialisten vragen altijd een zo eerlijk mogelijke prijs. Bovendien wordt er niets gedaan zonder jouw toestemming. De rioolspecialist zal de mogelijkheden altijd toelichten zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Pas als je akkoord gaat met de prijs, gaat hij de rioolinspectie voor je organiseren.

Riool inspecteren in Arnhem? Wij staan al klaar!

Woon of werk je in Arnhem en werken de afvoeren slecht? Dan kan inspectie van het riool veel duidelijkheid verschaffen. Je mag ons op ieder moment van de dag bellen voor een afspraak of voor meer informatie. Ook in het weekend en op feestdagen zijn onze riooldeskundigen bereikbaar.

 

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a