Rioolvliegjes Arnhem

Rioolvliegjes of motmuggen zijn erg onhygiënisch. Ze komen vanuit het riool je woning of bedrijf binnen via open afvoeren. Bij deze afvoeren kan het water in de sifon (stankslot) opgedroogd zijn, waardoor de vliegjes zich vrij kunnen verplaatsen. Ze kunnen zich dan door het hele gebouw verspreiden. Je treft ze dan vooral aan in keukens en badkamers, omdat het daar meestal warm en vochtig is. Herkenbaar? Een breuk in een leiding, een lekkage of een verstopping kan een rioolvliegjesplaag zelfs verder in de hand werken. De resten blijven in de leidingen steken of lekken naar de grond. In het vrijgekomen vuil leggen de rioolvliegjes hun eitjes. Hoe meer vuil, hoe meer rioolvliegjes zich kunnen ontwikkelen. Vinden ze uiteindelijk ook een open verbinding naar je woning of bedrijf, dan krijg je een te maken met een hardnekkige rioolvliegjesplaag!

Motmuggen Arnhem: hoe krijgt de rioolspecialist ze weg?

Om de rioolvliegjes weg te krijgen, moeten er drie dingen gebeuren. De rioolspecialist moet eerst het rioolprobleem, zoals de breuk of de verstopping, verhelpen. Ook moeten alle open verbindingen met het riool worden afgesloten. Dan moet er vaak nog een ongediertebestrijder komen: hij kan alle motmuggen verdelgen en hun broedplaatsen uitroeien. Soms moet de bestrijder eerst langskomen, omdat de rioolspecialist door de vele vliegjes zijn werk niet kan uitvoeren. Hoe regel je een afspraak met beide specialisten? Je belt eerst de rioolspecialist voor een afspraak. Afhankelijk van de ernst van de situatie kan hij een ongediertebestrijder voor je regelen. Beide specialisten bespreken dan met elkaar hoe de werkzaamheden moeten verlopen. Wie moet het eerst aan de slag? Dit hangt van het probleem af.

Kosten rioolvliegjes verhelpen Arnhem

Twee specialisten inschakelen? Wordt het dan niet erg duur? Dit hoeft niet, maar de kosten zijn wel afhankelijk van de ernst van de situatie. Hoe erger de plaag, hoe meer tijd het kost om de rioolvliegjes te verwijderen. Bovendien moeten eventuele andere rioolproblemen, zoals breuken of verstoppingen, ook nog opgelost worden. Met wat geluk is het alleen een kwestie van open verbindingen dichtdraaien, maar dit weet je pas als de rioolspecialist de situatie wat nader heeft onderzocht. In veel gevallen kan de rioolspecialist alle kosten op één bon vermelden. De kosten voor de ongediertebestrijder vind je daar dus ook op. Zo weet jij precies hoeveel je per dienst moet betalen. Handig voor je eigen administratie en je hebt duidelijkheid, dus zekerheid. Uiteraard bespreek je ook vooraf met de rioolspecialist wat er allemaal moet gebeuren en wat dat ongeveer gaat kosten. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Riool vliegjes? Arnhemse woningen en bedrijven mogen altijd bellen!

Last van rioolvliegjes in je woning of bedrijf? Onze rioolspecialisten lossen dagelijks rioolproblemen op, dus ook in Arnhem! Toets ons telefoonnummer in en je krijgt direct een rioolexpert aan de lijn. Omdat onze rioolspecialist zelf ook uit Arnhem of omstreken komt, kan hij heel snel bij je zijn. Zwaai de onhygiënische rioolvliegjes alvast maar uit!

 

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a