Afvoer verstopt Arnhem

U trekt de stop uit het bad en het loopt niet leeg. De douchebak loopt bij het douchen vol. Of uw gootsteen weigert dienst na de vaat. Afvoer verstopt? Daar kunt u wel vanuit gaan. U heeft dan twee mogelijkheden: u probeert de blokkade zelf te verwijderen of u belt ons meteen. Wat gaat sneller?

Verstopte afvoer vandaag oplossen? Het kan.

Als er een afvoer verstopt is, dan bent u uiteraard verre van gelukkig. Uw huishouden of bedrijfsvoering wordt er immers negatief door beïnvloed. U loopt achter met de vaat, u kunt zich niet wassen of u moet uw productie stopzetten. De blokkade zelf verwijderen? Daar heeft u geen tijd voor, want u heeft nog andere taken lopen. U reikt naar de telefoon en belt onze riooldeskundige in Arnhem.

 1. U beschrijft uw probleem aan onze expert.
 2. U maakt een afspraak.
 3. Onze expert stapt in zijn busje en rijdt naar u toe.
 4. De expert onderzoekt het probleem. Is de blokkade bereikbaar?
 5. De expert verwijdert de blokkade.
 6. U rekent af.

Oorzaak verstopte afvoer

De meeste verstoppingen in afvoeren worden veroorzaakt door ophopingen van vuil. Haren, zeepresten en vetten kunnen zeer kleverige klonten in uw leidingen vormen. Dan zijn er nog verstoppingen die veroorzaakt worden door rioolproblemen alleen door inspectie kunnen worden gevonden. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Leidingbreuken
 • Boomwortelgroei
 • Verzakking van het riool
 • Veroudering van het riool
Een andere mogelijkheid is dat uw leidingen door rioolwerkzaamheden zijn verschoven of gebroken. Als deze werkzaamheden door de gemeente Arnhem zijn georganiseerd, kunt u de bij u ontstane schade daar verhalen.

Afvoer verstopt: wat zijn de kosten?

De kosten voor het verhelpen van een verstopte afvoer zijn zeer afhankelijk van de oorzaak. Een oppervlakkige vuilophoping kan al binnen een uur worden opgelost. Is het probleem ingewikkelder, zoals een rioolverzakking, dan moet de rioolvakman daar meer tijd en middelen aan besteden. U bent dan natuurlijk duurder uit. Onze specialist maakt meestal een berekening op maat op basis van de volgende punten:

 • Waar zit de blokkade precies?
 • Hoe hardnekkig is de blokkade?
 • Zit de blokkade zo diep dat inspectie nodig is?
 • Met welk gereedschap kan de blokkade het snelst verwijderd worden?
 • Hoeveel werkuren zijn nodig om het probleem op te lossen?

Is uw afvoer verstopt door gestold vet?

Dat een verstopping binnen een uur kan worden opgelost, geldt overigens niet in alle gevallen. Vetresten zijn namelijk erg moeilijk te verwijderen. Heeft u uw frituurpan toevallig in een afvoer geleegd? Afgekoeld vet stolt snel en vormt dan een bijna ondoordringbare blokkade. Voor onze rioolvakmannen betekent dit vaak een volle dag werk. Voor u betekent dit meer kosten.

Uw afvoer verstopping oplossen? Wij komen eraan.

In Arnhem beschikken wij over zeer enthousiaste en gedreven riooldeskundigen. Geen enkele klus is voor hen te vies of te gek, daarom kunt u ze ook altijd bellen. Dag of nacht. Spoed of geen spoed. In weekenden en op feestdagen. Graag horen wij van u!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a