Droger verstopt Arnhem

Raakt een droger verstopt, dan loopt u mogelijk gevaar. Door de verstopping kan de droger oververhit raken en in brand vliegen. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren! Bel daarom meteen onze Arnhemse expert als u vermoedt dan de afvoer van de droger is verstopt.

 • Lekt de droger?
 • Is de was nog vochtig na een droogbeurt?
 • Duurt het droogprogramma langer dan normaal?
 • Is de droger plotseling gestopt met het programma?
Een droger kan verstopt raken als er vuil in de afvoer zit, maar er kan ook sprake zijn van een defect onderdeel. Dit weet u pas als u zelf wat onderzoek verricht of als u er een specialist naar laat kijken.

Droger verstopt? Controleer de onderdelen.

Afhankelijk van uw type droger kunt u verschillende zaken controleren, zoals de filters, de waterafvoer en de condensor. Zijn ze vervuild? Dan moet u ze als volgt reinigen.

 • Verwijder stof en pluisjes uit de filters. Gebruik geen water, want de filters moeten weer droog worden teruggeplaatst.
 • Reinig de condensor onder stromend water. Maak de condensorkast ook even schoon.
 • Spoel de afvoerslang door met soda en heet water. Zit er een knik in? Misschien is dat de oorzaak van uw probleem. Maak de slang dan recht en draai een nieuw programma ter controle.

Hulp bij een verstopte droger

Denkt u dat de droger niet meer werkt door een defect onderdeel? Dan moet u contact opnemen met de merkspecialist om het onderdeel te laten vervangen. Gaat het om een verstopping in de waterafvoer? Dan moet u onze rioolvakman hebben. Met een frees, hogedrukreiniger of ontstoppingsveer kan hij de blokkade voor u verwijderen.

Verstopte droger verhelpen: wat zijn de kosten?

Een droger verstopping is vrij zeldzaam, maar als het gebeurt, dan moet het snel opgelost worden. U zit immers niet te wachten op waterschade of brandschade. Onze expert bepaalt de werkzaamheden op basis van de volgende punten:

 • Is de blokkade goed bereikbaar?
 • Is er sprake van waterschade of brandschade?
 • In welke staat verkeert uw droger?
 • Welk gereedschap is nodig om de blokkade op te lossen?
 • Hoelang zal de ingreep duren?
De aard van de werkzaamheden en de duur bepalen de prijs. Onze specialist zal u de exacte kosten opgeven voor hij aan de slag gaat.

Voorkom een verstopte droger met deze tips

Een verstopping in uw droger kan veel overlast veroorzaken. Zo kunt u de droger niet meer in gebruik nemen. Treedt er ook waterschade of brandschade op, dan bent u meer tijd en geld kwijt aan een oplossing. U loopt bovendien gevaar, zeker als er brand ontstaat. Met deze onderhoudstips helpen wij u graag een verstopping in uw droger te voorkomen.

 1. Behandel niet teveel kleding tijdens een droogbeurt.
 2. Reinig de rubberen randen regelmatig.
 3. Reinig de filters regelmatig.
 4. Maak de trommel eens per maand schoon met een sopje.
 5. Verschoon de condensor regelmatig als deze zichzelf niet kan reinigen.

Uw verstopte droger oplossen? Pak uw telefoon erbij.

Onze riooldeskundigen in Arnhem staan dag en nacht klaar om verstoppingen, zoals bij uw droger, op te lossen. Bel ons daarom nu voor een afspraak. Ook in het weekend en bij spoed kunt u altijd een expert aan huis verwachten.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a