Wastafel verstopt Arnhem

Uw wastafel verstopt door haren en zeep? Dat is niet zo gek, want u gebruikt uw wastafel vrijwel iedere dag. U ziet dat het water heel langzaam door de afvoer stroomt. U besluit het heel even aan te kijken. Na verloop van tijd stroomt het water helemaal niet meer weg: de verstopping is nu echt een feit. Wat gaat u nu doen?

Verstopping wastafel zelf oplossen

Wie ertoe in staat is, probeert een verstopte wastafel meestal eerst zelf op te lossen. Dit kan echter alleen als het om een lichte verstopping gaat. Of dat het geval is? U komt daar wel achter als u op de volgende manieren het vuil probeert te verwijderen.

 1. U zet een plopper op de afvoer. Dit werkt het beste als er een laagje water in de wastafel staat.
 2. U gebruikt soda en heet water voor de afvoer. Soda helpt goed tegen vetresten, maar of andere resten dan ook opgelost worden?
 3. U haalt de sifon los en reinigt de binnenkant. Zorg ervoor dat de sifon weer goed wordt gemonteerd, anders gaat het lekken.

Blijft uw wastafel verstopt? Dan moet u ons bellen.

Onze rioolvakman komt u zo snel mogelijk helpen. Met een frees, ontstoppingsveer of hogedrukspuit kan hij de verstopping al binnen een uur verwijderen. Tenzij u zoiets als frituurvet door de afvoer heeft gegoten. Het is ook mogelijk dat er meerdere afvoeren in uw woning of bedrijf niet werken. Misschien is de hoofdleiding wel verstopt of is er een leiding gebroken. In het ergste geval is uw riool aan het verzakken: inspectie zal dat dan moeten uitwijzen.

Hoe voorkomt u een verstopte wastafel?

Goed onderhoud zorgt ervoor dat het water in uw wastafel moeiteloos kan worden afgevoerd. Wij vertrouwen erop dat u al veel zorg aan uw sanitair besteedt, maar misschien dat de volgende tips u nog verder kunnen helpen.

 1. Kam uw haren niet direct boven de wastafel. Houd wat afstand.
 2. Verwijder gevallen direct uit de wastafel.
 3. Los zeepresten goed op voor ze wegspoelen.
 4. Spoel de afvoer eens per maand door met soda en heet water.
 5. Ontkalk de afvoer eens per maand met schoonmaakazijn.

Kosten verstopte wastafel oplossen

U verzorgt een partner en kinderen? U bezit een hotel? Dan wilt u nooit met een verstopte wastafel blijven zitten. Onze specialist rekent altijd een eerlijke prijs, maar hij moet dan wel goed nagaan welke werkzaamheden nodig zijn.

 • Hoe diep zit de verstopping in de wastafel?
 • Hoe hardnekkig is de verstopping?
 • Is het probleem ernstiger? Is uitgebreide inspectie dan nodig?
 • Met welk gereedschap moet de blokkade verwijderd worden?
 • Hoeveel uren zijn nodig om het probleem op te lossen?

Verstopping wastafel verhelpen? Toets ons nummer in.

Is de wastafel verstopt en ziet u geen mogelijkheid om dit zelf te verhelpen? Onze experts in Arnhem zijn 24 uur per dag bereikbaar. Zij staan voor vakmanschap, praktisch advies en snelle service. Bel ons dus zeker voor een afspraak!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a