Regenpijp ontstoppen Arnhem

Een regenpijp is onderdeel van uw hemelwaterafvoer. Hagel, sneeuw of regenwater vallen in uw dakgoot en worden dan naar uw regenpijp geleid. Is deze geblokkeerd door bladeren, takjes of mos? Dan kan het water in uw dakgoot niet meer weg. Het dak kan overstromen en waterschade aan uw woning of bedrijf veroorzaken. Bel onze riooldeskundigen dus op tijd!

Uw regenpijp ontstoppen: hoe pakken wij dit aan?

Om bij uw dak te geraken, is er vrijwel altijd een ladder nodig. Onze specialist komt dan samen met een collega. Deze kan een oogje in het zeil houden als de ladder wordt beklommen en de specialist aan zijn werkzaamheden begint.

 • Eerst wordt al het vuil uit de dakgoot verwijderd.
 • De regenpijp wordt van bovenaf schoon gespoten.
 • Kan de expert de regenpijp niet van bovenaf behandelen? Dan wordt de pijp van de muur gehaald en gedemonteerd.
 • Is de vuilophoping te hardnekkig? Dan wordt het verstopte stuk uit de pijp gezaagd. Hierna wordt een nieuw tussenstuk geplaatst.
 • De regenpijp wordt weer gemonteerd.

Zelf uw regenpijp ontstoppen? Niet altijd verstandig.

U zou van de ladder kunnen vallen en zichzelf kunnen bezeren. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Misschien bent u zelfs al slecht ter been en heeft u hoe dan ook een specialist nodig om het vuil uit uw regenpijp te verwijderen. Misschien durft u de ladder niet eens op: ook dit is natuurlijk een zeer goede reden om hulp in te schakelen.

Gaat u toch zelf uw regenpijp ontstoppen? Gebruik dan zeker geen chemische ontstoppingsmiddelen. Regenpijp kunnen uit pvc, lood, zink of koper bestaan en al deze materialen zijn niet bestand tegen chemicaliën. De pijpen kunnen vervormen of zelfs gaan smelten. U bent dan nog véél verder van huis! Bovendien zijn de chemicaliën erg slecht voor het milieu. Een boete voor milieuvervuiling? Ook daar zit u vast niet op te wachten.

Kosten ontstoppen regenpijp Arnhem

U begrijpt het wel: zelf een regenpijp ontstoppen is niet altijd goed uitvoerbaar. Maar wat betaalt u eigenlijk voor een Arnhemse riooldeskundige? Dat hangt van de situatie af. Onze rioolvakman zal eerst antwoord moeten krijgen op de volgende vragen:

 • Is de blokkade in de regenpijp goed bereikbaar?
 • Moet de regenpijp misschien gedemonteerd worden?
 • Welke materialen zijn nodig om de regenpijp eventueel te repareren?
 • In welke staat verkeert de regenpijp eigenlijk? En de dakgoot?
 • Met welk gereedschap moet de blokkade verwijderd worden?
 • Is een tweede man nodig om toezicht te houden op de ladder?
 • Hoeveel werkuren moeten aan de klus worden besteed?

Laat uw regenpijp ontstoppen, ervaar onze service!

Uw regenpijp zit waarschijnlijk vol mos, vogelpoep, takjes of bladeren. Misschien zitten er zelfs stukken plastic in: u weet het nooit. Onze rioolvakman brengt hoe dan ook alle mogelijke gereedschappen mee om het vuil te verwijderen. Hij zal ook niet vertrekken voordat uw probleem is opgelost. Sla uw agenda open en bel ons!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a