Riool aanleggen Arnhem

U heeft al plannen klaarliggen voor het bouwen of verbouwen van een woning of bedrijfspand. Spannend! Maar wie gaat uw riool aanleggen? Sommige mensen proberen het zelf, met allerlei lekkages, verstoppingen of breuken als resultaat. Een kleine meetfout is namelijk al voldoende om rioolproblemen te krijgen. Beter is om bij de aanleg van uw riolering een rioolvakman in te schakelen.

Een riool aanleggen? Dit kunnen wij voor u doen.

Of u nu in een stad of dorp woont, onze specialisten kunnen alle soorten riolering aanleggen. U hoeft ons maar te bellen voor een afspraak en wij regelen de rest. Waar mogen we u mee helpen?

1. Gescheiden rioolsysteem aanleggen
Hemelwater en afvalwater worden gescheiden afgevoerd, dus via twee buizen in uw woning of bedrijf. Het afvalwater stroomt naar een zuiveringsinstallatie voor verwerking. Het hemelwater zakt de bodem in of wordt afgevoerd naar oppervlaktewater, zoals sloten of rivieren.

2. Gemengd rioolsysteem aanleggen
Hemelwater en afvalwater worden gezamenlijk afgevoerd. Er loopt dan één buis door uw woning of bedrijf. Het nadeel is wel dat schoon hemelwater wordt vermengd met vuil water. Het hemelwater wordt dan eigenlijk (onnodig) gezuiverd en dat brengt extra kosten met zich mee. Veel gemeenten pleiten dan ook voor een gescheiden rioolsysteem.

3. Persriool aanleggen
Ook als u in een buitengebied woont, kunnen onze experts veel voor u betekenen. We kunnen dan een persriolering (of: drukriolering) aanleggen. Bij dit systeem moet het afvalwater via een pompput en een persleiding naar het gemeentelijke rioolstelsel gestuwd worden.

Nieuw riool aanleggen: hoe werkt het?

Onze specialisten verbinden uw riool met het gemeentelijke rioolstelsel. Het afvalwater en de resten uit uw woning of bedrijf kunnen dan afgevoerd worden naar de zuiveringsinstallatie. Wij graven de ruimte voor de leidingen uit en zorgen ervoor dat deze naadloos op elkaar worden aangesloten. Moeten we een oud riool vervangen? Dan zorgen we ervoor dat de oude leidingen eerst worden verwijderd. Meestal zijn deze van gres of gietijzer gemaakt.

Kosten riolering aanleggen: is het duur?

Een riool aanleggen is specialistisch werk. Onze experts moeten veel organiseren en nauwkeurig werken. Het zal u dan ook niet verbazen dat de aanleg van een riool vrij prijzig kan zijn. Hoeveel u dan precies betaalt? Dat hangt natuurlijk van de opdracht af. De specialist telt namelijk de volgende zaken mee:

  • Het uurloon.
  • Het materiaal dat nodig is voor de aanleg.
  • Het type rioolstelsel dat aangelegd moet worden.
  • De locatie van het nieuwe riool (binnen- of buitengebied).
Onze expert kan u pas van een exacte prijsopgave voorzien als al uw wensen bekend zijn. Hij stelt dan een plan van aanpak op en u krijgt er een helder overzicht van de kosten bij.

Riool aanleggen in Arnhem? Onze experts wachten op u!

Een professionele aanleg van uw riool voorkomt lekkages, rioolstank, verstoppingen en zelfs breuken. Bel onze Arnhemse rioolspecialisten daarom vandaag nog voor een afspraak! Wij maken een plan en stropen de mouwen op. Uw woon- of werkcomfort is onze missie!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a