Riool renoveren Arnhem

Wanneer is het renoveren van uw riool een optie? Als u regelmatig last hebt van lekkages, verstoppingen of stankoverlast. Mogelijk verkeren één of meerdere leidingen in slechte staat. U heeft dan twee keuzes: het riool renoveren of vervangen. Wat is wijsheid?

Een riool vervangen is duurder dan het riool renoveren. Soms is vervanging niet te vermijden, bijvoorbeeld als het riool erg verouderd is. Slijten de rioolbuizen snel? Zitten er zelfs scheuren of breuken in? Rioolrenovatie kan dan uitkomst bieden.

Riool renoveren: hoe werkt het?

U belt naar onze riooldeskundige in Arnhem voor een afspraak. Hij zal eerst de staat van uw riool moeten onderzoeken. U prikt dan samen een datum voor een inspectie. Als onze expert constateert dat uw leidingen slechts gerenoveerd hoeven te worden, dan kan hij de werkzaamheden in gang zetten.

Eerst worden de leidingen gereinigd. Dit kan bijvoorbeeld met hogedruk, waarbij zelfs de meest hardnekkige resten kunnen worden verwijderd, zoals vet, kalk of roest. Hierna kan onze expert verschillende methodes toepassen.

1. De lekkage of verstopping moet verholpen worden.
Relining is een speciale techniek waarbij een kous met daarop een kunststof in een leiding wordt aangebracht. De kous wordt opgeblazen, waardoor de kunststof zich in de hele binnenkant kan verspreiden. De kunststof hardt uit en vormt een nieuwe laag in de leiding, over eventuele scheuren en gaten heen.

2. Alle open verbindingen met het riool moeten worden afgesloten.
Met een speciale spuit wordt er een tweecomponentenhars in een leiding gespoten. De hars hardt uit en vormt een nieuwe binnenlaag. In feite is dit relining, maar dan zonder kous.

Onze riooldeskundige kan de methodes zelf toepassen of hij schakelt hier een gespecialiseerd bedrijf voor in. Met het oog op de kosten zal hij dit uiteraard van tevoren met u overleggen.

Wat zijn de voordelen van rioolrenovatie?

  • De hars of coating hardt snel uit.
  • De rioolbuis is weer waterdicht.
  • Het nieuwe laagje beschermt uw rioolbuis. Deze gaat weer langer mee.
  • De rioolbuis krijgt een gladdere binnenkant. Goed voor de doorstroming!
  • Muren of vloeren hoeven niet opengebroken te worden, zoals bij vervanging.
  • Garantie op de behandelingen is mogelijk. Vraag vooraf wel even naar de voorwaarden.

Kosten riool renoveren: is het prijzig?

Bedenk dat relinen of spraycoaten specialistische - en dus vrij dure - behandelingen zijn. Maar als het renoveren van uw riool minder kost dan vervanging, dan zijn beide methodes zeker goede opties. Onze specialist zal u goed over alle mogelijkheden informeren, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Riool in Arnhem renoveren? De expertise vindt u hier.

We begrijpen dat u weer zo snel mogelijk wilt genieten van een warme douche of bad. Niet voor niets staat onze lijn dag en nacht open. Bel ons nu en open uw agenda. De specialist komt graag langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Met de huidige technieken kan de klus al binnen een dag of twee geklaard worden!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a