Rioollucht verhelpen Arnhem

U ruikt al een poosje een rioollucht in uw huis of bedrijf, maar u weet niet precies waar het vandaan komt. U gaat op zoek naar een mogelijke oorzaak: een lastige opgave. U kunt bijvoorbeeld een nare lucht in de badkamer ruiken, maar dat wil niet zeggen dat de bron van de stank daar ook ligt. Zoek dan ook niet verder, maar laat de rioollucht verhelpen door onze enthousiaste riooldeskundige!

Oorzaak rioollucht opsporen

Een rioollucht duidt altijd op een rioolprobleem. Onze expert zoekt graag voor u uit wat er aan de hand is. Mogelijk stuit hij op de volgende uitdagingen:

 • Een scheur of breuk in een leiding.
 • De leidingen zijn lange tijd gebruikt (bijv. vanwege vakantie).
 • Defect stankslot (sifon of zwanenhals).
 • Verkeerd geplaatste of verschoven leiding.
 • Verkeerd geplaatste ontluchtingspijp.
 • Gemeentelijke werkzaamheden aan de riolering.

Rioollucht verhelpen: wat doet onze Arnhemse specialist?

Zoals gezegd moet het rioolprobleem eerst worden gevonden. Bij lang ongebruikte leidingen, kapotte sifons of werkzaamheden aan de riolering hoeft onze expert niet lang te zoeken. Vermoedt hij een concreet defect, zoals een leidingbreuk, dan kan deze met een camera of met een rookgenerator opgespoord worden.

1. Inspectie met rioolcamera
De specialist leidt een camera door uw riolering. Zowel binnen- als buitenriolering worden dan onderzocht op defecten.

2. Inspectie met rookgenerator
De expert sluit een rookgenerator aan op een afvoer. De generator stoot een witte rook uit, die door alle leidingen trekt. Zit er een scheur of breuk in een leiding, dan zal daar rook uitkomen. Defecte leiding gevonden!

Kosten rioollucht verhelpen

De kosten voor het verhelpen van een rioollucht zijn, uiteraard, afhankelijk van de oorzaak van het probleem en de oplossing. Onze specialist zal een eventuele leidingbreuk of ander defect niet alleen moeten opsporen, maar ook moeten herstellen. Grofweg spelen de volgende zaken mee in het bepalen van de totaalprijs:

 • Hoe ernstig is het rioolprobleem?
 • Is er een uitgebreide(-re) inspectie nodig?
 • Hoe snel kan of moet het rioolprobleem opgelost worden?
 • Welke materialen zijn nodig om de rioollucht te verhelpen?
 • Hoeveel uren zullen er aan de klus moeten worden besteed?
Onze rioolvakman zal pas een concrete prijsopgave kunnen maken als hij de situatie wat nader heeft onderzocht. Een uitgebreide inspectie hoeft niet altijd te worden uitgevoerd, maar als het gebeurt, dan zullen daar zeker kosten voor berekend worden.

Na de inspectie stelt de specialist een plan van aanpak op. Hierin staat wat hij kan doen om de rioollucht te verhelpen. Voor deze oplossing betaalt u na uitvoer, tenzij u voor een andere partij kiest. Dit is aan u. Kiest u wel voor zijn oplossing, dan zullen de kosten voor zowel de inspectie als de oplossing op één factuur worden gepresenteerd. Helder en overzichtelijk!

Zo snel mogelijk de rioollucht verhelpen? Pak uw telefoon.

Een rioollucht bestaat uit diverse schadelijke gassen. Ademt u de slechte lucht te lang in, dan zou u wel eens gezondheidsproblemen kunnen krijgen. Voorkom dit door ons vandaag nog te bellen. Onze expert kan dezelfde dag nog bij u langskomen. Ook in het weekend en op feestdagen is hij te bereiken.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a