Rioolreiniging Arnhem

Staat u wel eens stil bij de werking van uw Arnhemse riool? Eigenlijk beseft u pas wat een luxe het is om gebruik te kunnen maken van uw sanitaire voorzieningen als deze op een dag niet meer werken. Uw toilet spoelt niet meer door, uw douchebak loopt over of het afwaswater in uw gootsteen blijft staan. Komt dit regelmatig voor in uw woning of bedrijf? Wij verzorgen de rioolreiniging van A tot Z.

Waarom is rioolreiniging noodzakelijk?

Hoe schoner de riolering, hoe minder kans op stankoverlast, lekkages en verstoppingen. Met ‘schoon’ bedoelen we dat er geen grote resten in de leidingen zitten die de afvoer van andere resten remmen. Onze experts kunnen met frezen en hogedrukreinigers alle leidingen in uw riool reinigen. Bij grotere projecten kunnen er ook spoelwagens of zuigwagens worden ingezet. Voor veel bedrijven is dit een welkome service.

Rioolreiniging in Arnhem: ook bij olie en vet

Sommige horecabedrijven en bedrijven in de voedselindustrie maken gebruik van olie- of vetafscheiders. Olie en vet mogen niet in het riool terechtkomen, omdat de leidingen daar zeer verstopt van kunnen raken. Bovendien zijn beide stoffen ook zeer milieuvervuilend. Afscheiders moeten daarom regelmatig geleegd en gereinigd worden. Doet u dit zelf? Dan kost u dit veel waardevolle productietijd! Gelukkig is een telefoontje zo gepleegd: onze specialisten rijden zo naar u toe om de klus te klaren.

Kunt u zelf uw riool reinigen?

Het reinigen van de riolering is specialistisch werk. Toch kunt u zelf ook al een belangrijke bijdrage leveren door uw riool zo goed mogelijk te blijven onderhouden. Hoe? Hier alvast wat vrijblijvend advies van onze specialisten.

  1. Giet nooit olie of vet in uw afvoeren. Deze stoffen harden uit in de leidingen en laten dan niets meer door. Dit gaat sneller dan u denkt!
  2. Spoel uw afvoeren eens per maand goed door met soda en heet water. Soda helpt goed tegen vetresten.
  3. Gebruik nooit chemische ontstoppers. De chemicaliën tasten uw leidingen aan en zijn erg slecht voor het milieu. Gebruikt u ze toch, dan moet u de rioolexpert hiervan op de hoogte stellen/ Zo kan hij zich niet aan het middel verwonden als hij uw riolering gaat reinigen.

Riool reinigen in Arnhem: wat zijn de kosten

De kosten voor het reinigen van een riool kunnen per situatie verschillen. U weet immers nooit wat u in het riool aantreft. Een verstopping door een vetklomp kan bijvoorbeeld uren in beslag nemen. Schonere leidingen zijn vaak sneller behandeld. Onze vakman kan u al een indicatie geven van de kosten als u belt voor een afspraak. Hij vertelt u direct wanneer hij tijd heeft om het riool te reinigen.

Professionele rioolreiniging? Arnhem belt!

Staat uw woning of bedrijf in Arnhem, dan kunt u altijd op de hulp van onze riool deskundigen rekenen. Wilt u nog meer zekerheid? Dan kunt u onze expert ook inschakelen voor periodiek onderhoud. Hij komt dan van tijd tot tijd langs om uw riolering te reinigen. Eventuele rioolproblemen lost hij dan ook meteen op. Bel ons en vraag onze vakman naar de mogelijkheden!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a