Rioolreparatie Arnhem

Kapotte onderdelen in uw riolering kunnen voor veel ongemak zorgen. Lekkages en verstoppingen in uw woning of bedrijf zijn dan aan de orde van de dag. Mogelijk ruikt u ook een scherpe rioollucht of er zitten rioolvliegjes op de muren. Dat er riool reparatie nodig is, is duidelijk, maar hoe komt u achter de oorzaak? Zonder een professionele inspectie is dat bijna onmogelijk. Bel ons en onze Arnhemse expert gaat aan de slag.

Riool reparatie in Arnhem? Eerst inspectie.

Onze specialist kan uw riolering onderzoeken met een rioolcamera. Het voordeel van dit moderne apparaat is dat we niet hoeven te graven, hakken of breken om de oorzaak van uw ongemak te vinden. De expert kan ook een rookgenerator gebruiken: er wordt dan een onschadelijke rook in de leidingen geblazen. Zitten er scheuren of breuken in de leidingen, dan zal de rook dit uitwijzen. Maar onze riooldeskundige kan nog veel meer zien…

Riool reparatie: hoe is de schade ontstaan?

Scheuren en breuken in uw leidingen kunnen door invloeden van buitenaf ontstaan. In andere gevallen gaat het om hoe u de riolering gebruikt en onderhoudt. Kortweg kunt u de volgende problemen verwachten:

 • Het riool is verouderd. De leidingen zijn dan kwetsbaarder voor schade.
 • Het riool is verzakt. De leidingen verschuiven en kunnen breken.
 • Het riool is door schadelijke middelen aangetast. Chemische ontstoppers kunnen bijvoorbeeld gaten in uw leidingen branden.
 • Bij de constructie van uw riool zijn er meetfouten gemaakt, waardoor de leidingen niet goed op elkaar aansluiten.

Uw riool repareren: wat kan de rioolvakman doen?

Onze specialisten streven ernaar om zo min mogelijk te graven, te hakken of te breken om bij een kapotte leiding te komen. Helaas is die beslissing wel afhankelijk van de situatie. Waar het kan, zal dan ook gekozen worden voor renovatietechnieken, zoals relining of spraycoating. De binnenkant van een kapotte buis wordt dan voorzien van een laagje hars of ander duurzaam materiaal.

Het voordeel van genoemde technieken is dat ze toegepast kunnen worden zonder muren of vloeren open te breken. Daarnaast kunnen onze rioolspecialisten nog veel meer voor u doen:

 • Leidingen dichten met lijm of tussenstuk.
 • Leidingen weer op afschot leggen (bij verschuiving).
 • Leidingen vervangen (alleen als reparatie niet mogelijk of juist prijziger is).
 • Sifons repareren (bij stankoverlast).
Wanneer worden eigenlijk tussenstukken gebruikt? Door verzakking kunnen de binnenriolering en de buitenriolering van elkaar gescheiden zijn geraakt. Onze experts kunnen de leidingen dan weer aan elkaar hechten met tussenstukken. Let wel, als het riool nog verder dreigt te verzakken, dan is dit maar een tijdelijke oplossing.

Kosten voor rioolreparatie: hoeveel betaalt u in Arnhem?

Na de inspectie krijgt u van de rioolspecialist een plan van aanpak gepresenteerd. Hierin staat welke werkzaamheden hij kan uitvoeren om uw probleem op te lossen. U krijgt dan ook meteen een prijsopgave. Deze prijs is zeer afhankelijk van de opdracht. De specialist moet dan ook rekening houden met de volgende zaken:

 • Hoe ernstig is het rioolprobleem?
 • Gaat het om een kleine of grote reparatie?
 • Welk materiaal moet gebruikt worden voor de rioolreparatie?
 • Hoeveel tijd zal de ingreep in beslag nemen?
Aan u de beslissing: mogen we voor u werken? Bel dan vandaag nog ons nummer voor een afspraak. Onze riooldeskundigen maken graag korte metten met uw rioolprobleem!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

6821 DD Arnhem

Jacob cremerstraat 2a